Uzun ömürlü, çok yıllık, kurağa ve soğuğa dayanıklı türlerden oluşur.
Baklagil ve buğdaygil yem bitkilerinden belirli oranlarda harmanlanarak elde edilen bir karışımdır.
Mera alanı, Ege Güney ve Geçit Bölgeleri için sonbaharda, kışı soğuk geçen diğer bölgelerde ilkbaharda kurulmalıdır.
Mera alanı tesisi yapıldıktan sonraki ilk kullanım otlatma için olmamalıdır.Toprak yüzeyinden yaklaşık 4-5 cm yukarıdan biçim yapılmalıdır.
İlk kullanımın biçim yapılarak gerçekleştirilmesi,mera karışımındaki bitkilerin kök yapısının iyileşmesine katkıda bulunur. Buda daha sonraki dönemlerde otlatma esnasında hayvanların bitki sökümü şeklinde meydana getireceği zararı minimuma indirecektir.
Karışım mineral ve protein içeriği yüksek özel varyetelerden hazırlanmış olup yem kalitesi oldukça yüksektir.
Varyeteler yüksek verimli ve hastalığa dayanıklı türlerden seçilmiştir.
Kısıtlı sulama imkanı olan alanlar için tavsiye edilir.
Mera ıslah çalışmalarında kullanılır.
Varyetelerin tohum büyüklüğünün küçük olması sebebi ile ekimde çok dikkati olunmalıdır. Toprak iyice inceltilerek, tohum toprak tavının bulunduğu dönemde max 1-2 cm derinliğe ekim yapılmalı ve muhakkak ekinden sonra toprak silindir vb. bir alet ile sıkıştırılmalıdır.
Sıkıştırılma yapılmayan arazilerde yüzeysel ekilen tohumların çimlendikten sonra nem bulması zor olduğundan dolayı, çimlenen tohumlar büyüyemeden ölürler ve sağlıklı bir mera tesisi yapılamaz.