Kalın ve sağlam sap yapısına sahip olup yatmaya karşı dayanıklıdır.
Yaprakları kalın ve koyu yeşil renktedir.
Salkım şekli yayvan salkım tipinde olup salkımda tane sayısı 110-140 adettir.
Kılçıksız çeşit olup, daneleri çok iri, kısa fakat dolgun ve kirli sarı renktedir.
TARIMSAL ÖZELLİKLERİ
Trakya
Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından melezleme yoluyla
geliştirilen ve 2014 yılında tescil ettirilen bir yulaf çeşididir.
Alternatif-kışlık
bir çeşit olup, Trakya bölgesindeki normal koşullardaki soğuklara
karşı dayanıklılığı iyidir. Ege ve Akdeniz Sahil Kuşağı ile Trakya ve
Marmara bölgesinde kışlık ekimi tavsiye edilir. Diğer bölgelerde ise
baharlık ekimi yapılabilir.
Tane verimi çok yüksek ( 400-800 kg/da), dane dökmeyen erkenci çeşittir.
Tane
üretimleri için kullanılacak tohumluk miktarı 12-16 kg/da, yeşil ot
amacıyla yetiştirilmesi halinde tohumluk miktarı (18-20 kg/da)
artırılmalıdır.
Uygulanacak gübre miktarı buğdayda olduğu gibi 12-14 g/da azot (N) ve 4-6 kg/da Fosfor (P2O5) olacak şekilde yapılmalıdır.
PATOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Kara pasa hassastır. Yulaf taçlı pası ve yulaf rastığına karşı orta dayanıklıdır.
KALİTE ÖZELLİKLERİ
Yaprakları kalın, geniş ve bol olması nedeniyle yeşil ot kalitesi iyidir.
Bin
dane ağırlığı 28,6-41,2 g, hektolitre ağırlığı 57,4-62,5 kg ve protein
oranı % 11,1-17,6. 1000 tane ve hektolitre ağırlıkları yönünden yüksek
olmasından dolayı insan beslenmesi açısından da çok iyi bir çeşitt