EN
ANASAYFA
ÜRÜNLER
HUBUBAT TOHUMLARI
BUĞDAY TOHUMLARI
EKMEKLİK BUĞDAY
MAKARNALIK BUĞDAY
ARPA TOHUMLARI
TRİTİCALE TOHUMLARI
YULAF TOHUMLARI
ÇELTİK TOHUMLARI
ENDÜSTRİ BİTKİSİ TOHUMLARI
ŞEKER PANCARI TOHUMLARI
YEM BİTKİSİ TOHUMLARI
YONCA TOHUMLARI
MERA KARIŞIMLARI
SÜTOTU TOHUMLARI
YEM BEZELYESİ TOHUMLARI
FİĞ TOHUMLARI
SORGUM SUDAN OTU TOHUMLARI
KORUNGA TOHUMLARI
YEM ŞALGAMI TOHUMLARI
YEMEKLİK TANE BAKLAGİL TOHUMLARI
KURU FASULYE TOHUMLARI
NOHUT TOHUMLARI
PAZARLAMA
GENEL MERKEZ
MÜŞTERİ TEMSİLCİLERİ
KURUMSAL
İLETİŞİM
EN
ANASAYFA
ÜRÜNLER
HUBUBAT TOHUMLARI
BUĞDAY TOHUMLARI
EKMEKLİK BUĞDAY
MAKARNALIK BUĞDAY
ARPA TOHUMLARI
TRİTİCALE TOHUMLARI
YULAF TOHUMLARI
ÇELTİK TOHUMLARI
ENDÜSTRİ BİTKİSİ TOHUMLARI
ŞEKER PANCARI TOHUMLARI
YEM BİTKİSİ TOHUMLARI
YONCA TOHUMLARI
MERA KARIŞIMLARI
SÜTOTU TOHUMLARI
YEM BEZELYESİ TOHUMLARI
FİĞ TOHUMLARI
SORGUM SUDAN OTU TOHUMLARI
KORUNGA TOHUMLARI
YEM ŞALGAMI TOHUMLARI
YEMEKLİK TANE BAKLAGİL TOHUMLARI
KURU FASULYE TOHUMLARI
NOHUT TOHUMLARI
PAZARLAMA
GENEL MERKEZ
MÜŞTERİ TEMSİLCİLERİ
KURUMSAL
İLETİŞİM
HUBUBAT TOHUMLARI
BUĞDAY TOHUMLARI
MAKARNALIK BUĞDAY
◄ Önceki Sayfa
SALGADO Makarnalık Buğday Tohumu
MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ:
Başak rengi hafif kahverengi olup, başak yapısı kılçıklıdır.
Başakları geniş ve dik bir yapıya sahiptir.
Bitki boyu orta olup 90-95 cm’dir.
Sağlam sap yapısına sahiptir.
Başaklanma zamanı olarak orta erkenci bir çeşittir.
TARIMSAL ÖZELLİKLERİ:
2015 yılında İtalya'da geliştirilmiş bir çeşittir.
Alternatif karakterli bir çeşit olup soğuklara dayanıklılığı iyidir. (Alternatif çeşitlerin kışlık ekiminin yapıldığı bölgeler için)
Taban, yarı taban ve kıraç alanların tümünde yetiştiriciliği yapılabilir. Toprak seçiciliği yoktur.
Kurağa karşı dayanıklılığı yüksektir.
Kardeşlenme kapasitesi orta düzeyde (8-11 adet) olup verim potansiyeli oldukça yüksektir.
Sap yapısı kuvvetli ve orta boylu bir çeşit olduğu için yatmaya karşı dayanıklıdır.
Kullanılacak tohumluk miktarı m2’ye 450-500 dane (20-22 kg/da) olarak tavsiye edilmektedir.
Akdeniz, Ege, Marmara, Trakya, Karadeniz sahil ve Orta Anadolu Geçit Bölgeleri ile Güney Doğu Anadolu Bölgesinde yetiştiriciliği tavsiye edilir.
PATOLOJİK ÖZELLİKLERİ:
Septoria, Külleme, Fusarium, Kahverengi Pas ve Mozaik Virüsühastalıklarına karşıtoleranttır.
Sarı pasaorta derece toleranttır.
KALİTE ÖZELLİKLERİ:
Beyaz (Amber Beyazı) renkli, sert, camsı ve elips tane yapısına sahiptir.
Mükemmel esneklik kabiliyetine sahip makarna elde edilir.
Makarnalık kalitesi iyi bir çeşit olupbindane ağırlığı (g) 44-48 gr, hektolitre (kg/hl) 79 - 83, Gluten İndeksi(%) 95-99, irmik verimi(%) 62-65 protein değeri (%) 14 -17, glüten(%) 32 - 38, Camsılık Oranı(%) 94-96'dir.