Yüksek verim potansiyeline sahip,tohum ile üreyen,baharlık ve kışlık üretimi yapılabilen tek yıllık buğdaygil yem bitkisidir.
Tüm farklı kullanım sistemlerine uygun /silajlık, kuru ot, otlak)
Ege ,Marmara,Akdeniz,Karadeniz ve Geçit kuşağı bölgelerinde sonbahar,diğer bölgelerde ise baharlık ekimi tavsiye edilir.
Sonbahar dönemindeki ekimlerde geç kalınmadan en geç 15 Kasım 'a kadar ekimler yapılmalıdır.
Dekara 5 kg tohum kullanımı ve ekimden sonra arazinin sıkıştırılması tavsiye edilir.
Slajlık,Kuru ot ve Çayır otu olarak yetiştiriciliği yapılamaktadır.
Yılda 5-2 biçim yapılabileceği gibi özellikle küçükbaş yetiştiriciliğinde eylül-ekim aylarında ekimi yapılır ise kışı ılıman geçen bölgelerde 5-6 defa otlama yapıldıktan sonra 1 defa da biçim yapılabilir.
Bakteriyel solgunluk ve fusarium`a dayanıklıdır.
Toprakta organik madde içeriğini arttırmak için,yeşil gübre olarak kullanılabilir.
Toprakta bıraktığı yüksek kök varlığı ile toprağın bünyesini iyileştirir.
Mükemmel yaprak sap oranına sahiptir.
Tetraploid bitki yapısı sayesinde yüksek ve lezzetli ot verimi bulunmakta olan Hellen çeşidi tek yıllık çayır otudur.